Friday, March 15, 2013

Како прв моден пост, би започнала со нешто најсвежо и нешто невообичаено, а тоа е една свечена комбинација, која совршено прилега да посетите една опера, претстава балет, или некое случување која во себе носи посериозен настан :).
 Носејќи ја во себе специфичноста на мојата работа, а тоа е операта многу често ќе налетувате на вакви постови со посвечен изглед..
Па девојки се ближат матури, полуматури, па нека биде и свадба... а еден ден можеби ќе ја посетите операта. И да не дозволиме да изумре елеганцијата на такви настани!!!
Уживајте!!!

13 comments:

  1. Вао преубава си!
    Добредојде, мило ми е што толку убаво го започнуваш твојот блог, со прекрасен изглед.
    Јас одсекогаш сум сакала да одам на балет или опера и премногу ми се допаѓа што сеуште се почитува овој кодекс на облекување. Ова се свечени настани и треба да се облекува свечено. Го обожавам тоа! Се надевам скоро ќе посетам ваков настан.

    Фустанот е преубав,црвената боја е толку женствена боја, искомбинирана со златни детали е перфекција!

    http://shybutsecretlyfab.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. When in doubt, wear red.
    Kako prvo, dobredojde na naseto semejstvo.
    Inaku, kako za prv post, mojot komentar e samo wow. Me odusevi so elegancijata, ednostavno zracis so zenstvenost. Edvaj cekam da vidam sto se' drugo ke iznudis. Te pratam!

    ReplyDelete
  3. Зрачиш со елеганција!
    Дефинитивно сакам да гледам повеќе постови од тебе, тврдам дека имаш што да понудиш!

    http://alexandrainwonderland1.wordpress.com/

    ReplyDelete
  4. Ви благодарам женски за убавите коментари..Би сакала ние младиот свет да бидеме оние кои што ќе ја продолжат традицијата, односно кодексот на облекување за одредени прилики.
    Се надевам дека нема да прераснам во монотонија со овие свечени тоалети, па ќе поработам на фотографии и од секојдневниот OUTFIT!!!
    Бацки :***

    ReplyDelete
  5. Добредојде! Како за прв пост - одличен, немам коментар. Ми се допаѓа фустанот, самиот модел и бојата, како и украсот во косата да го надополни целиот изглед. Браво :)

    http://sanjaburgundy.blogspot.com/2013/03/that-aztec-skirt.html

    ReplyDelete
  6. Mora da napomenam,bas za kosata..ja izrabotiv kako vence so pandelcina..znaci toa e samo mojata kosa..vo koja uzivam da ja izrazam svojata kreativnost, shteta shto ne se gleda ubavo :-)

    ReplyDelete
  7. Добродојде! Мило ми е што придонесуваме за растот на оваа модна заедница во МКД. И јас сум од неодамна, од почетокот на месецов, па ти посакувам успешни и креативни постови. Оваа комбинација е фантастична, црвената боја како најжествена ја дава елеганцијата за било која свеченост, како во твојот случај.

    Голем поздрав,
    http://fashioncompilation.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. Simonceeeeeeeeeeeeeeeeee..aaaa sho ne mi spomna na rabota za ovaaaa-superrrr!!!!!!!! A bash ti vikav kolku si mi ubava na slikava-;**

    ReplyDelete
  9. Preubavo!
    Pravo si osvezuvanje!
    Pozdrav

    ReplyDelete
  10. Вистинско освежување во редовите. Се согласувам потполно за заживување на елеганцијата на настани од овој калибар. Последен пат кога бев на опера, беше за премиерата на „Атила“, но беше толку ладно, што морав да се ограничам на класични панталони и закопчана кошула. Среќа новиов тренд на впечатливи ѓердани ме спаси :)
    Твојава комбинација е повеќе од впечатлива, но сепак имам мали забелешки: на пеплум моделите би избегнала носење ремен, пеплумот е ремен сам за себе, а и со толку впечатлив ѓердан и обетките се премногу. Инаку имаш прекрасна вита става и ја носиш оваа креација со голема елеганција. Добредојде и чекаме уште постови :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ti blagodaram za muslenjeto..iskreno nekako mi se dopagja remen na peplumot :-) neznaev deka taka se vika :-) mislam deka go pravi poizrazen ama shto znam mozebi si vo pravo...a pomegju lanceto i obetkite imav nedoumica ..i na kraj gi ostaviv..fala mnogu :-*

      Delete
  11. Елеганција во движење. Браво! :)
    Ми се допаѓа комбинацијата на повеќе црвени парчиња, плус со вметнување на златни деталите значително се збогатил аутфитот.
    Од мене имаш палец нагоре за ремен врз пеплум. Инаку не ми е доволно потенцирана половината. :)

    ReplyDelete